Le Colombier, naturistcamping midt i de franske skove og middelalder landsbyer

Det var ved at være sidst på eftermiddagen. Solen bagte os frontalt ind i af for vinduet på vores uconditionerede bil og sveden haglede ned af vores kroppe og fik vores tøj til at klister op mod sæderne som nu havde huset os i de to dage det havde taget os at køre turen fra Århus til St. Hermaine, Loire-dalen - sydvest for Paris, syd for Normandiet og Bretagne, nord for Bordeaux og 50 km. fra Atlanterhavet.

Men vi var på vej, og selv vores 5-årige dreng, Sebastian var nu så spændt på hvad der skulle ske, at vi alle sad med vidt åbne øjne og talte de sidste kilometer inden vi kørte fra på Motorvejen.

Forude havde vi en uges telttur på naturist-camping Le Colombier, og selvom solen bagte ned over os lige nu, kunne vi se store mørke skyer trække ind over de gyldne kornmarker og true om at spolere teltopsætning og alt hvad vi havde set frem til.

Vi drejede fra ved St. Hermaine, og med mobilen sat på Data-roaming styrede vi gennem de mest idylliske franske landsbyer, venstre, højre, højre, venstre, rundt og højre… Regnen satte bittesmå runde perler på forruden og vi begyndte at finde vores naturlige temperatur-leje igen. Og før vi vidste af det, drejede vi fra, velvidende fra Google Streetview hjemmefra, at vi var på rette spor, og nåede at ankomme til Le Colombier uden at regnen længere knyttede næver af os.


Le Colombier

Indgangen til Le Colombier er en lang vej ned gennem høje træer og tæt bevoksning. Nærmest som at forsvinde ind i en dyb mørk skov, og pludselig opdage at skoven er fyldt med åbne pladser og nøgne mennesker.

Vi var ankommet for sent til at receptionen burde være åben, men vi var heldige den dag. De havde nemlig haft så travlt at de ikke havde haft tid til at lukke. Velkomsten var varm og imødekommende og vi fik lov til at finde os et godt spot at slå teltet op og komme tilbage morgenen efter for at tjekke ind.

Vi fandt os et spot. Med telt-ryggen op mod buskads og udsigt ud over mark og skove havde vi fundet vores hjem for de næste 7 dage.

Om aftenen åbnede et omrejsende cirkus, og mens lygterne lyste og klovnerne grinte sad vi trætte og møre i vores teltåbning og så op i den mest fantastiske stjerne beklædte himmel. Det her skulle nok blive godt.


7 dage går hurtigt ved Le Colombier, St. Hermaine

Udover de mange daglige hyggestunder og ritualer der er når man ligger i telt med sin familie, så var vi placeret i et naturområde der gav os mulighed for at gå ture og opleve søer og skov.

Le Colombier er kæmpestort og hver telt pitch er enorm og med masser af plads til at brede sig fylde. Det gjorde vi så, - når vi altså ikke var i swimmingpool, eller hang ud nede i restauranten, hvor vi også indtog vores aftensmad et par gange.

Hovedbygningerne ved Le Colombier er en gammel rustik gård som både fungerer som reception, restaurant, bar og købmand. Stedet emmer af autencitet når den gamle stenovn fra middelalderen bliver tændt med brænde fra skovene rundt om og varmer op til de hjemmelavede pizzaer som bliver bagt samme aften.

Her er alle mulige mennesker, og ikke mindst mange børnefamilier prægede området. Le Colombier havde dog for at fremme naturismen hos unge inviteret en hollandsk unge-naturist-klub til at overnatte i 14 dage. Udover at det var en god ide at integrere diversiteten i forskellige aldersgrupper, bød det også på søvnløse nætter og høj musik.


På opdagelse i Frankrig

Vi befandt os i et område af Frankrig, som jeg aldrig rigtig har hørt om før. Det var heller ikke fordi vi kunne finde så meget om det i de bøger vi havde lånt om området. Men Frankrigs turistråd er veletableret og deler glædeligt ud af deres mange seværdigheder i området.

Vi kørte hver dag ud og så på spændende gamle middelalderbyer, borge, slotte og mansions. Hver tur vi kørte bragte nye brillianter frem som ikke stod beskrevet nogen steder, og vi måtte bare endnu engang sande at Frankrig har så meget at byde på, at de slet ikke formår at beskrive alle herlighederne.

Vi tog flere dage til stranden. Vi kørte til forskellige badestrande og fandt to naturiststrande. Den ene La Terriere var vidunderlig, afslappet, bølge-rig og den anden var enorm og desværre meget blæsende. Begge strande var turene værd, ikke mindst for naturen og områderne de lå op af.

Pludselig var tiden gået, vores telt kunne ikke mere og tog vand ind når det regnede. De mange søvnløse nætter gjorde os trætte i hovederne og selvom vi havde haft et eventyr og en vidunderlig ferie, glædede vi os nu til at køre hjem igen.

Vi kørte hjem en eftermiddag, og med solen i nakken tog vi turen hjem til Danmark igen. Da vi rystede vores tøj ud af rygsækkene og tømte bilen faldt der sand, pinjekogler og en krydret duft fra de franske skove… som bedst når man tror det er dybe og eventyrlige, og pludselig åbner de sig op med glade nøgne mennesker :-)

Tak til Le Colombier for at have åbnet deres skov for os. Sebastian, Peter og Lise

Le Colombier kontaktinformationer:
Tel: +33 (0)251 27 83 84
E-mail: info@lecolombier-naturisme.com
Eller via formular på deres website

Tags: 

Excel, Webudvikling og datahåndtering - specialist i økonomiske beregninger og logistik | Digital projektleder