Naturist rejsemålet Kroatien

Kroatien som naturist rejsemål går tilbage til 1930, hvor øen Rab kan betegnes som pioner inden for naturismen på Adriaterhavet. Det hele startede med at den engelske Kong Edward VIII var på Rab og fik lov til at han og hans kone kunne tage en nøgen svømmetur i bugten Kandarola. Det er af samme årsag at bugten i dag kaldes "Den engelske strand".

Kroatien er det første land i Europa, til at starte med kommercielle naturistcampingpladser, andre lande i Europa var begrænset til klubber. De første naturist lejre blev åbnet i Istra og Dalamatien i 1960erne. Dengang var der mere end 100.000 naturister der tilbragte deres ferie i Kroatien. I dag er tallet noget større og det overstiger tallet 1.000.000 altså 10 gange så meget som tilbage i '60erne. Tuisterne i landet kommer fra bla Tyskland, Italien og Holland, samt andre liberale lande. Kroaterne er også selv til naturisme, man mener at op mod 15% af befolkningen praktisere naturisme.

I dag er der mange muligheder for naturisme i Kroatien, der er mere end 20 officielle naturistcampingpladser, der er spredt ud over 8.220.000 kvm

Naturist strande i Kroatien er markeret som " FKK ". Dette er forkortelse for tyske ord "Freikörperkultur" (fri kropskultur). Den FKK Skiltet er allestedsnærværende hele vejen langs den kroatiske kyst.

Kort sagt kan man vist sige at Kroatien helt sikkert er et naturistland, som absolut er værd at besøge

Spot Naked about Croatia

Tags: 

Excel, Webudvikling og datahåndtering - specialist i økonomiske beregninger og logistik | Digital projektleder